Lessen en tarieven

Didgeridooles

 

De didgeridoo
De didgeridoo is het traditionele blaasinstrument van de Aboriginals uit Australië. Het instrument is gemaakt van een tak van de eucalyptusboom welke is uitgehold door termieten. Door verschillende ademhalingstechnieken en accenten kunnen allerlei verschillende klanken, maatsoorten en zelfs dierengeluiden worden gespeeld.

Ervaring
Aan het einde van mijn conservatorium studie ben ik in aanraking gekomen met de didgeridoo. Ik heb lessen gevolgd bij verschillende Aboriginals waaronder Alan Dargin, Mark Atkins, Gary Thomas, Stephen Kent en Charlie McMahon. Vervolgens heb ik in Australië een Aboriginal community bezocht waar ik didgeridoomeester David Blanasi heb ontmoet wie mij veel heeft geleerd over de traditionele wijze van didgeridoo spelen. Al deze opgedane kennis zijn verwerkt in mijn lessen. 

Voor meer info zie www.didjeridu.nl

Didgeridooles

We zullen beginnen met het leren spelen van de grondtoon. Vervolgens kunnen we ons focussen op de circulaire ademhalingstechniek waardoor je uiteindelijk wel een uur achter elkaar kan doorblazen zonder de toon te onderbreken.

Wanneer je de grondtoon en de circulaire ademhalingstechniek beheerst gaan we verschillende accenten leren die je kunt maken met je stem, wangen, tong en adem. Uiteindelijk kunnen deze accenten worden toegepast in verschillende maatsoorten.

Ook zullen we dieper ingaan op het gebruik van de stem door het imiteren van verschillende dierengeluiden uit Australië. Hierbij kun je denken aan de dingo, de goanna, het sissen van een slang en het springen van een kangoeroe. Verder zullen we een Aboriginal story leren spelen op de didgeridoo.

De didgerodoolessen zullen plaatsvinden in mijn praktijk in Rijen (tussen Tilburg en Breda). De tarieven zijn te vinden op deze pagina.

Didgeridooworkshop 


Naast individuele lessen geef ik ook didgeridooworkshops. Dit kan voor maximaal 25 deelnemers. De workshop vindt plaats op uw locatie en is vanaf 30 minuten tot een heel weekend te boeken! Voor meer informatie kunt u contact opnemen via deze link. Hierbij graag vermelden hoeveel deelnemers, welke plaats en welke tijdsduur gewenst is. Tarieven in overleg.

Didgeridoo-optreden


Zou u graag een optreden willen, neem dan contact met me op! Samen kijken we naar wat er mogelijk is.

 
 

Pianoles

De piano


De piano is een toets-, slag- en snaarinstrument uit de citerfamilie. Het wordt bespeeld met een enkel klavier en twee of drie pedalen. De piano heeft grote witte toetsen en kleine zwarte toetsen. Door de toetsen te bespelen slaat een hamer binnen in de piano tegen een snaar. Wanneer de snaar wordt geslagen ontstaat er een trilling van de snaren en die trilling creëert geluid. Op deze wijze kunnen er allerlei verschillende soorten tonen worden bereikt. De piano is dan ook een veelzijdig muziekinstrument, of je nou Bach of popliedjes wilt spelen – het kan allemaal op de piano.

 

Ervaring

Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium in Tilburg voor klassieke piano. Daarnaast geef ik al ruim 30 jaar met veel plezier pianoles aan jong en oud. Ik heb al vele leerlingen het plezier van pianospelen mogen leren. Misschien ben jij wel de volgende.

 

Pianoles

Wil jij graag piano leren spelen? Kan je al piano spelen maar wil je nog meer leren? Het kan allemaal. Beginner of gevorderd, jong of volwassen: piano spelen is voor iedereen.

Tijdens de lessen zullen we, in de basismethode, noten leren lezen, pianotechniek ontwikkelen en het muzikaal gehoor verbeteren. Dit allemaal op een prettig tempo en gericht op jouw persoonlijk kunnen. Afhankelijk van je eigen ervaring zullen we kijken waar de focus op gelegd moet worden. Je bent daarnaast ook vrij zelf stukken te kiezen die je graag zou willen spelen, maar zelf heb ik ook genoeg pianomuziek gereed liggen om uit te proberen.

        

 

De pianolessen zullen plaatsvinden in mijn praktijk in Rijen (tussen Tilburg en Breda). De tarieven zijn te vinden op deze pagina.

Ben je enthousiast geworden, wil je het een keertje proberen of zijn er gewoon een paar vragen? Meld je aan voor een gratis proefles of neem contact met me op, dan bekijken we samen de mogelijkheden zijn.

Graag tot snel!

In verband met het coronavirus is het ook mogelijk online lessen te volgen. Neem contact op voor meer informatie.

Sofie Puts

Een leerlinge van mij die enkele jaren les heeft gevolgd en altijd goed geoefend heeft! Het nummer dat Sofie hier speelt heet When You're Gone en is van Avril Lavrine.

 

 

Tarieven

 

Pianoles:  privéles alle weken dat de lagere scholen les hebben een half uur per week:

Zowel kinderen als volwassenen: € 60,00 per maand gedurende 12 maanden.

 

Losse pianolessen kan ook. Kinderen en volwassenen €20,00 per half uur.

 

Online Pianoles mogelijk via Zoom/Whereby/Whatsapp/Skype. Voorkeur voor Zoom in verband met de hoge geluidskwaliteit.

Of bij mij thuis: Pastoor Gillisstraat 114, 5121 CG Rijen, tussen Tilburg en Breda.

 

 

Didgeridooles: in Rijen, tussen Tilburg en Breda: privé €40 per uur. (Of online via Zoom.

 

Didgeridooworkshops: op uw locatie. Voor maximaal 25 deelnemers. De workshop is vanaf een half uur tot een heel weekend.

Voor het tarief graag even contact. Hierbij vermelden hoeveel deelnemers, welke plaats en welke tijdsduur U zou willen.

Telefonisch overleg 06-39777370. Of via email: didjeridu88@gmail.com

 

Didgeridoo optreden: graag in overleg.

 

Dirigeren van repetitie en concerten op aanvraag.

Klankschalen concerten: tarief op aanvraag.

In verband met het Corona virus zijn lessen piano en didgeridoo bij mij thuis in overleg.

Officieel is het door minister Van Engelshoven toegestaan om individuele muzieklessen thuis te geven, mits voldaan wordt aan de regels van het RIVM.

https://www.klankwijzer.nl/nieuws/artikel/minister-individuele-muziekles-is-toegestaan/6d9067254b41

 
  • facebook-square
  • SoundCloud Basic Black
  • LinkedIn Basic Black
  • Instagram

© 2020 by Terpstra Music.